úterý 1. května 2012

Tančím, abych žil! – 1. část – Partneřina


Když se člověk rozhodne do něčeho jít jako je tanec, často se setká s tím, že si musí najít partnera, partnerku, společníka, společnici či kamarádku, kamaráda, který je bude na hodiny tance doprovázet. Je jedno, jestli se rozhodnete pro tance jednotlivců, párový nebo skupinový. Vždy je příjemné mít po boku někoho, koho budete znát.

U tance jednotlivců jako je třeba hip hop, balet, zumba (Je otázkou, zda mix upravených tanců se dá počítat jako tanec. Ale píšu ho sem, protože mi je jasné, že spousta z vás tento styl zkusil.), je hrozně příjemné, když s vámi někdo chodí. Třeba vaše nejlepší kamarádka. Máte o důvod víc na hodinu jít a více vás motivuje věta: „Přeci ji tam nenechám samotnou nebo samotného.“ Je pravda, že taky můžete zůstat někde v hospodě, ale pak se tančit opravdu nenaučíte.

V každé hodině můžete dělat cokoliv a můžete u toho vypadat různě:



 Potom se můžete rozhodnout tančit nějaký ten párový tance. Zde většinou bývá problém, že nemáte partnera. Třeba já to jako problém nevidím a hned vám řeknu proč. Dost často se nějaký ten kamarád či kamarádka nechá stáhnout. Nebo spoustu tanečních škol nabízí možnost dohození partnera či zapůjčení, ale zde vám hrozí, že vám dohodí někoho naprosto hrozného a nebudete spokojeni. Může to platit, jak o partnerce, tak i partnerovi. Další možností jsou kurzy, kde se v průběhu hodiny několikrát partneři vymění, takže se sice nevyhnete úplným nemehlům, ale zatančíte si i s jedinci, kteří za to stojí. Krom toho se naučíte tančit snad s kýmkoliv a tento způsob vřele doporučuji. Hlavně pro muže. Naučí se v těchto kurzech perfektně vést a nebudou mít problémy vyzvat jakoukoliv partnerku třeba na party. A také se seznámíte rychle se spoustu lidmi, naučíte se tančit snad s kýmkoliv, kdo vám přijde do cesty.

Důležité je poznamenat, že se nesmíte bát říci ne, když vám partner/ka, který/á si pro vás dojde či  ho/ji dostanete v kurzu. Není vaší povinností tančit s každým. Tančete s tím, s kým vám je to příjemné!  

 Svět se bláznil a i v hospodě můžete tančit s lidmi, které jste neznali: 



Další možností je chodit do nějaké taneční skupiny. Ale zde se často setkáme s tím, že už nějaký základ tance musíte umět a očekává se od vás pravidelná docházka do kurzu. Tahle verze je spíš pro děti a mládež. 

1 komentář: