čtvrtek 31. května 2012

Sněhurka a lovec (Snow White and the Huntsman)




Jak se zdá v posledních letech je čím dál populárnější příběh Sněhurky. Dočkali jsme se seriálového zpracování, které je velmi povedené – The Once Upon Time, filmového zpracování v hlavní roli s Julií Roberts - Sněhurka a sedm trpaslíků, a nakonec posledním vydáním fantasy filmu s názvem Sněhurka a lovec.

Když jsem poprvé uslyšela název filmu v českém překladu, něco mi na něm nesedělo, ale film jsem si začala pořádně zařazovat, až když moje povedené kamarády prohlásily, že je to název, jak k nějakému pornu. A je snad? To musíte uvážit samy.

Bohužel vás zklamu. Kdyby to bylo porno, aspoň by se bylo nad čím zamýšlet. Minimálně u jednoho z hlavních herců.

 Film mě poměrně dost zklamal. Děj, který bychom mohli nacpat do několika minut byl téměř roztáhnut na dvě hodiny a divák už po půl hodině uvažoval nad tím, zda by nebylo lepší čas strávit nějak užitečněji.

Ačkoliv je film poměrně dobře obsazen a královna je opravdovým výkvětem zla, scénář bohužel nenaplňuje hodnotu celého snímku. Kostýmy, grafické triky a střihy, hudba, herci, to vše je na jednoduchou dějovou linii perfektní, ale nelogický příběh často celý zážitek zabijí, což byla opravdu škoda.

Bohužel film tentokrát doporučit nemůžu a troufám si tvrdit, že ani spousta z vás by doma film nedokoukala. Třeba budete jiného názoru, ale já čas strávený v kině stále považuji u tohoto snímku za ztrátu času.

1 komentář:

  1. Film má své mouchy, to souhlasím. Výkon Charlize Theron je nejlepší ze všech, sekundují ji trpaslíci. Kristen emoce nevyjadřuje moc znatelně ani ve filmu, ani normálně, je to introvert a silnej. Mně to ztráta času nepřipadala, včera se smálo celé kino u některých hlášek. Hudba skvělá, Florence and the Machine vynikající, musim si pořídit její diskografii. ;-)

    OdpovědětVymazat