pátek 13. dubna 2012

Fifty Shades of Grey: Book One of the Fifty Shades Trilogy (Pro zasvěcené: Vládce Vesmíru – kniha první)




Jsou knihy, které vás během několika minut otráví a knihy, jež vás pohltí do děje během prvních řádků, a už se od nich prostě neodtrhnete, dokud je nedočtete. Příběh vypráví o megalomanovi posedlém kontrolou, který se zamiluje do úplně obyčejné dívky. Bohužel kromě společenských rozdílů mezi nimi jim jejich cestu lásky narušuje ještě jedno malé tajemství, které kolem pana Christiana Greye hazí padesát odstínů šedi. Odkryje hlavní hrdinka stránku po stránce jeho neduhy? A důležitější otázkou je: Bude schopná se s nimi vyrovnat a být i nadále po jeho boku?

Bohužel knihu si v českém překladu nepřečtete, protože ji žádné české nakladatelství zatím nebylo ochotno vydat, ačkoliv už překlad k první knize je hotový ve velmi čtivé verzi a osobně si myslím, že kniha by mizela z pultu rychlostí blesku. Zatím neznám nikoho, kdo by knihu znechuceně zavřel. Spíš naopak závislost s každou kapitolou na jednotlivých slovech stoupá.
Těm, co vládnou angličtinou, alespoň můžu zatím odkázat na anglickou verzi, kde si knihu můžete v celkem slušné verzi stáhnout. Odkaz najdete zde.
(Odkaz se stal bohužel placený, ale knihu mám v počítači, proto nabízím uájemců, že ji můžuž poslat třeba na mial.)
Ale musím vás upozornit, že kniha je vhodná pro čtenáře 18+. Jinak přeji příjemné počtení.

1 komentář:

  1. Nádhera, moje oblíbená, vřele doporučuji jako autorka blogu. ;)

    OdpovědětVymazat