čtvrtek 20. prosince 2012

Nuly a jedničky - 3. kapitola


Dneska z toho plyne:
Noční můrou Alice Cullenové je "trendy a in" Heidi Volturiová.
Špagety nejsou kabely, proto to s nimi Belle tolik nejde.

„Alice, to opravdu nevydržíš dvacet čtyři hodin bez internetu?” divil se Jasper, když mu do telefonu povídala o tom, co provedl Edward.

„Ne, dobře víš, že na internetu bude dneska v noci odhalení nového designu Vuittonky,” odvětila jeho žena, jako by se jednalo o nejdůležitější událost roku.

Doufala, že nová Vuittonka konečně bude tou kabelkou, která se jí bude hodit ke kabátu od Armaniho, který jí před několika měsíci Jasper přivezl z Říma, kde byl kvůli své fanatické závislosti na komiksovém světě. Bohužel Marc Jacobs dělal s designem kabelky hrozný štráchy a nebyl schopný se rozhodnout, jaký ze svých skvělých designů nakonec vypustí do světa. Stejně tam bude LV jako vždycky, ale Alice měla vybraný jeden design a doufala, že až jej firma vyšle na světlo boží, bude ona tou první, kdo si ho objedná a zaplatí přes internet. Už jí z toho Marcova věčného měnění názorů bolela hlava. Vize spadlého připojení vyvolávala ještě jednu hrůznější variantu, která byla vlastně pravým důvodem toho, proč tak vystartovala na Edwarda. Vize, jak si s kabelkou číslo jedna, Středozemím vykračuje Heidi Volturiová, v ní vyvolávala touhu po krvi. Jasper vycítil v ženině tónu krvelačnou pomstu, která by přišla, kdyby připojení nefungovalo, a proto byl hned jako med a dokonce vynechal narážku na internet v mobilu.

„Dobře, pokusím se tam někoho poslat. Nic ti neslibuji.” Alice na jeho odpověď zavýskala do telefonu a spustila:

„Tak moc tě miluju. Už se těším, až se mi vrátíš a já se ti za to budu moci odměnit.” Už jen při myšlence, jak se mu za to bude odměňovat, zazářila Jasperovi očka. Vize jeho ženy u něj fungovala více, než jakékoliv afrodiziakum. No, v upíří podobě mohla být jeho afrodiziakem pouze lidská krev, ale tu měl zakázanou, a tak se kdysi upnul ke své ženě. Pak taky časem k těm komiksovým postavičkám, ale to bylo přeci něco úplně jiného. Ačkoliv Alice v kostýmu komiksové hrdinky…

„Taky tě miluju a chybíš mi,” položil telefon a zamířil si to za Emmettem.

„Ženuška má problémy?” vysmíval se mu a Jasper mu svěřil, co Edward provedl. Emmett se při jeho popisování Edwardova čísla málem počůral smíchy (jen kdyby něčím takovým disponoval). Jasperovi však telefonát nasadil brouka do hlavy, jelikož se nechtěl vracet dřív a nechtěl ani posílat žádného ulízance z jejich počítačového kroužku k nim do baráku. Bohužel, do jejich počítačového kroužku žádná žena nechodila. Navíc ať si lámal hlavu sebevíc, nejbližší schopný člověk, kterého by pustil ke svému počítači, bydlel až v Seattlu. A pak tu taky byla lehká žárlivost, co se týkala čerstvého jídla v domě, když tam byla Alice bez něj. Mohla by si myslet, že je nový IT guru k sežrání.

Jasper zdrchaně došel k místu, kam se mezitím odloudal Emmett, a lidsky, jak jen to uměl, se pomalu posadil.

„Brácha, copak tě tak trápí, že budeš mít ženu s nemódní kabelkou?” zeptal se ho Emmett a Jasper se mu během dalších vteřin svěřil s obavami o sežráníhodného opraváře. Když se té vizi přestali smát, Emmett se trochu zamyslel. Ačkoliv zrovna Emmett nebyl nejchytřejší z rodiny, uměl vždy najít nejjednodušší řešení. Byl v tomhle občas jako dítě, šel za tím, co mohl mít a nehleděl na důsledky. K usměrňování měl přeci ženu a zbytek rodiny.

„Hele, a kam přesně se přestěhovala Lancy? Vím, že psala něco o Washingtonu. Třeba bude někde poblíž. Co kdybys vyzkoušel ji? Holka to přeci je,” zkusil mu trochu naivně Emmett helfnout a ani moc ve vlastní návrh nedoufal. Ale Jasper zhodnotil celou situaci a došel jen ke dvěma věcem. Buďto se bude muset urychleně otočit k domovu, nebo bude muset vymyslet nějaké jiné řešení. A ten jednoduchý nápad nikomu neublíží. Líná huba holý neštěstí. Nebo tedy líné prsty na dotykovém displeji v případě Jaspera. Proto z kapsy vytáhl iPhone a otevřel email se zoufalou prosbou o pomoc.
Komu: Lancy@yahoo.com
Předmět: Podpantoflak

Drahá Lancy,

Dostal jsem se do úzkých a možná se budu muset z tohohle jedinečného srazu muset vrátit zpět dřív, pokud mi nepomůžeš s patálií, kterou provedl můj povedený nešikovný bratr. Víš, než tě do čehokoliv namočím, tak bych se tě rád zeptal, kam ses nám to přesně přestěhovala. Zda někam k Seattlu ve státě Washington či na druhý konec?

Dr. Cooper


A odeslal to. Ani se nenadál a během vteřiny mu Lancy odpověděla. Měl podezření, že ta holka trpí zatraceně velkou závislostí na internetu. Ale neměl v plánu to nijak komentovat, jestli ona byla za osmnáct, tak on byl bez dvou za dvacet. A teď se mu to v boji za módní policii hodilo.

Komu: Dr.Cooper@yahoo.com

Předmět: RE: Podpantoflak

Drahý doktore Coopere,

Přestěhovala jsem se do Forks, poblíž Portlandu. Díra, ale pokrytí je OK, na to jaké je tu počasí. Neskutečná vzdušná vlhkost. Je to asi tři hodiny jízdy od Seattlu? O jakou krizovku se jedná?

Lancy

„Neskutečné! Ona se přestěhovala do toho našeho zapadákova,” zajásal Jasper a Emmett hned zpozorněl:

„Budou víkendové lanky! A krom toho by teď mohla vyřešit tvůj malý problém.“

„Pochválila signál, tak ten nový vysílač přeci jen funguje i nad městečkem,“ poznamenal Jasper jen tak mimoděk, „hned jí odepíšu.“
Komu: Lancy@yahoo.com
Předmět: RE: RE: Podpantoflak


Drahá Lancy,

Svět je naštěstí malý a my bydlíme kousek za městem. Proto bych tě chtěl poprosit o malou službičku - znovu nastavení modemu. Můj hezčí, nagelovanější, ale inteligentnější technologie neznalejší bratr, včera zmáčkl resetovací tlačítko na modemu a moje drahá družka nutně potřebuje být před půlnocí na internetu. Nebudu ti psát proč, ale určitě ti budu velmi vděčný, pokud si najdeš čas. Mohla bys, prosím, zajet k nám domů a nastavit ten zpropadený modem, abych měl doma klid?

Dr. Cooper




Bella si dočetla email od Dr. Coopera a kladně na něj odpověděla včetně prosby, ať jí pošle GPS souřadnice jejich domu. Věděla, že on by jí pomohl také, kdyby potřebovala, a krom toho usoudila, že si musí ve městě vypěstovat nějaké vřelé vztahy. Přece jen nechtěla být tou podivínkou z Floridy bez jakýchkoliv přátel. A kde jinde začít, než v domácnosti, v níž si bude moci prohlédnout ty nejnovější modely výpočetní techniky.

Když na chvilku iPhonka položila, usoudila, že těstoviny v hrnci už budou hotové, jelikož se začínaly lepit k sobě do nevzhledných cucků. Ale protože byl nefunkční internet prioritou před hladovými dělníky, rozhodla se jídlo servírovat rovnou. Tak co? Google stejně říkal, že takhle mají akorát vyšší glykemický index. Po roce, v němž si díky kulinářské zálibě nevlastního otce Phila jen zalévala lupínky mlékem, nastalo období, v němž se musela dostat zpátky do formy. A když už je to hotové, byla by toho škoda, navíc se poživatelnost na někom vyzkoušet musí. A na kom lépe, než na bandě hladových chlapců z La Push. Třeba až jednou poskládají boyband, složí o tom písničku.

A tak se vydala směrem ke schodišti do sklepa. Než dozněl její hlas, během vteřiny se k jejich malému stolku začala valit parta předhánějících se polonahých chlapců.

„Běžte si umejt ruce,“ vzpomněla si na správnou větu, která se v takových situacích používala, a banda se s brbláním a pohledem upřeným na talíře odebrala do koupelny.

Bella zatím megalomansky plánovala, jak z nového domova udělat dům s umělou inteligencí. Doufala v to, že by tím do budoucna mohla tatínkovi zajistit pořádnou péči. Bylo jí totiž jasné, že až bude muset za několik let tatínka opustit, a doufejme, odejít na vysokou nebo do Silicon Valley, vrátí se k pokusům o úklid a občas zničí nějakou pánvičku, dokud to zase nevzdá a nenechá si dovést pizzu. Musela dořešit své budoucí návrhy na tento dům a postupně testovat nějaké součásti. Tušila, že v tomto směru ji čeká ještě dlouhá cesta. Ale teď se musela nejprve vyrovnat s partou žroutů, kteří jako hladoví psi čekali na její kuchařský výtvor. První oni, potom modem ve vile Dr. Coopera.



Alice Cullenová oplývala mnoha ctnostmi. Trpělivost však mezi ně nepatřila. Teď právě chodila nervózně z jedné strany své šatny na druhou, protože ačkoliv již neviděla Heidi, kterak se mazlí s kabelkou, neviděla ani cokoliv jiného. Před okamžikem jí sice probleskla vize chlápka od FedExu, jak se natahuje k jejich zvonku, ale i ta prozatím zmizela v podivném mlžném oparu. Co to sakra Jasper plánuje? Začínala mít strach, že do půlnoci na internetu nebude. Ale tušila, že svého drahého muže nemá cenu více nahánět. Udělá všechno proto, aby jí vyhověl, ujišťovala se cestou ze schodů.

Rosalie mezitím přišla z garáže a tvářila se velmi samolibě, přestože měla obličej umazaný od oleje a špínu z podlahy garáže ve vlasech. Ani tento nezvyklý pohled na blonďatou sestru v montérkách, která skočila na pohovku a pustila si na MTV Pimp My Ride, aby viděla další trendy v tuningu aut, nevytrhnul Alici z jejího zamyšlení, přestože se tato situace opakovala velmi zřídka, jen když nebyl v domě žádný muž. Tedy kromě Edwarda, protože Rose moc dobře věděla, jak ho tato situace vytáčí. Nicméně i přes zajímavý program si všimla napětí, které v domě panovalo, a po očku nenápadně sledovala, jak tohle vyvrcholí. Někdo by mohl říct, že Rose byla v nitru tak trochu škodolibá. Inu, někdo by měl pravdu.

Žádné komentáře:

Okomentovat